18 ΜΑΪΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

18 ΜΑΪΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ο εορτασμός ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων(ICOM) το 1977 για να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα “μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και φέτος είναι αφιερωμένη στη θεματική «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Ο θεσμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων καθρεφτίζει όλες τις αξίες που αντιπροσωπεύει το έργο των 40 ετών του Μουσείου Αφής.

Το Μουσείο μας, προσβάσιμο καθολικά απο όλους τους πολίτες του κόσμου με ή χωρίς αναπηρία, δίνει την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με πολλά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με κύριο αντικείμενο τα εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της αναπηρίας της όρασης, συμμετέχει ενεργά στην αποφυγή αποκλεισμών ατόμων με τυφλότητα ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας και κατ’ επέκταση στον πολιτισμό.

Την ημέρα του εορτασμού, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, θα είναι ελεύθερη η είσοδος στις αίθουσες του Μουσείου Αφής το οποίο θα λειτουργεί από τις 9:00 – 16:00. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το πωλητήριο.

Τέλος ενόψει των συνθηκών, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα και όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Παρακαλούμε τους επισκέπτες μας να επικοινωνήσουν στο 2109415222 για να ενημερωθούν και να κλείσουν ραντεβού.