ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την εκδήλωση παρουσίασης του προσβάσιμου πλέον και σε άτομα με προβλήματα όρασης βιβλίου «Πέντε κύκλοι – Ένας κόσμος: Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες», που διοργάνωσε η ΕΘΝΟΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το βιβλίο, μαζί με το κουίζ: «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων», έχουν κυκλοφορήσει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και σε συνέχεια πρωτοβουλίας της ΕΘΝΟΑ και συνεργασίας με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, εξασφαλίστηκαν σε Braille και audio μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε όλους να μυηθούν στον κόσμο του Ολυμπισμού και στις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του στίβου Νάσο Γκαβέλα, ο οποίος μίλησε για τις υψηλές αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, ενώ διαβάστηκαν και αποσπάσματα αυτού στη γραφή Braille από την Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Φ.Τ.Ε., κα Ρουκουτάκη-Λούζη Γωγώ, η οποία και καλωσόρισε εκ μέρους του Φορέα το κοινό και χαιρέτισε τη σπουδαία πρωτοβουλία ως πράξη πολιτισμού και προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Φ.Τ.Ε. παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κος Εμμανουήλ Μπασιάς και το Μέλος, κος Γιώργος Βλασόπουλος, ενώ χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν εκ μέρους της ΕΘΝΟΑ ο Πρόεδρος, κος Γιώργος Αλικάκος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας, κος Μανώλης Κολυμπάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κος Γιώργος Μαυρωτάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κα Βούλα Ζυγούρη, η Ταμίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κα Χρύσα Μπισκιτζή.

Επίσης τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες: κος Βασίλης Πολύμερος, κα Εύη Μωραϊτίδου, κα Χαρά Καυράμη, κα Νέρι Νιαγκουάρα, κα Βαρβάρα Μαγνησαλή, κα Ιωάννα Μπούζιου, κα Μαρία Τσουρή, ο Παραολυμπιονίκης κος Γιάννης Κωστάκης, σπουδαίοι αθλητές όπως: κος Αγγελος Λεμάνης, κα Χριστίνα Καλτσά, κα Άννα Χαραλαμπίδη, κος Αντώνης Πλατής, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κος Δημήτρης Σηφάκης, η Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, κα Σοφία Χαμονικολάου, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, κος Φίλιππος Κατσούλης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κος Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της EOE, κος Θανάσης Παπαγεωργίου, τα μέλη της ΕΟΕ Θωμάς Τόκας, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, κα Ντόρα Πάλλη, η Χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, κα Αρτεμις Ιγνατίου και κα Ξανθή Γεωργίου, η Γενική Διευθύντρια της ΕΟΕ, κα Υβέτ Κοσμετάτου, η Διευθύντρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κα Πηνελόπη Αμελίδου και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, κα Μαρία Παπαϊωάννου.

Η παρουσίαση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και του ευρύτερου κοινού, πολλών βλεπόντων και φυσικά ατόμων με προβλήματα όρασης, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση.

Τον συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, κα Ντενίζ Παναγοπούλου.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος συγχαίρει την ΕΘΝΟΑ για την ως άνω πρωτοβουλία και τη χαιρετίζει ως πράξη με ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό, στο πλαίσιο των ευρύτερων αναγκαίων προσπαθειών για μια ουσιαστικά συμπεριληπτική κοινωνία, με ουσιαστικές και ισότιμες ευκαιρίες για Όλους.