ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΝΟΜΟΣ-ΝΟΜΙΖΩ-ΝΟΜΙΣΜΑ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΝΟΜΟΣ-ΝΟΜΙΖΩ-ΝΟΜΙΣΜΑ»

Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα» σε συνεργασία με τον Φορέα μας.

Στην σπουδαία αυτή εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα μας, ο κος Μπασιάς Εμμανουήλ Πρόεδρος Δ.Σ., η κα Ρουκουτάκη Γεωργία Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και τα μέλη Δ.Σ κος Λέκκας Χρήστος και κα Τζεβελέκου Μαρία. Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας παρευρέθηκε η κα Μήλα Γεωργία, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας.

Εκ μέρους της Alpha Bank παρευρέθηκαν, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας κα Γιαννακοπούλου Όλγα και από την Νομισματική Συλλογή η Επιμελήτρια κα Τσαγκάρη Δήμητρα και η κα Δημοπούλου Ματίνα.

Εκ μέρους της πολιτείας, παρευρέθηκε ο κος Μπαλάφας Ιωάννης τεως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το Εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα, δίνει την δυνατότητα στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του αρχαίου ελληνικού νομίσματος, την εικονογραφία, την κυκλοφορία και την χρήση του ως μέσο συναλλαγής και έχει προσαρμοστεί για μαθητές Ειδικών Σχολείων και για άτομα με προβλήματα όρασης, με την δημιουργία μεγεθυμένων αρχαίων νομισμάτων και την έκδοση εντύπου για την ιστορία του νομίσματος σε γραφή Braille.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν πρωτότυπα αρχαία νομίσματα και τα αντίστοιχα μεγεθυμένα αντίγραφά τους αλλά και να αποκτήσουν την ειδική έκδοση του εντύπου «Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα» στην γραφή Braille.

Τα μεγεθυμένα αντίγραφα της Νομισματικής Συλλογής δωρίστηκαν από την Alpha Bank στο Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ώστε να εμπλουτίσουν την συλλογή εκθεμάτων του μουσείου και να έχουν την ευκαιρία τυφλοί και βλέποντες επισκέπτες να ψηλαφίσουν τα αρχαία νομίσματα και να έρθουν σε επαφή και εκείνοι με την ιστορία του αρχαίου ελληνικού νομίσματος.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και ανέδειξε την ανάγκη για ακόμα περισσότερες ανάλογες συνεργατικές προσπάθειες έτσι ώστε να πραγματοποιούνται «διαφορετικές προσεγγίσεις» προσαρμοζόμενες στις ανάγκες όλων των πολιτών, με σπουδαίο κοινωνικό αντίκρισμα.