ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2021

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2021

Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος με αφορμή την έλευση του νέου έτους. Μια γιορτή διαδικτυακή, διαφορετική από τις άλλες φορές χωρίς την παραδοσιακή δια ζώσης μορφή της αλλά το ίδιο ουσιαστική, καθώς κινήθηκε σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο κλίμα.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, προσαρμοζόμενος στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου λόγω της πανδημίας, πάντα ευέλικτος και ενεργός, καλωσόρισε διαδικτυακά και με ασφάλεια δεκάδες φίλους και επίσημους προσκεκλημένους, με ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο κος Μπασιάς Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και οι επίσημοι καλεσμένοι.

Λόγος γίνεται για:

την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Ζέτα Μακρή, τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κο Ευάγγελο Συρίγο, την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών κα Δήμητρα Νάνου, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κο Σταμάτη Γεώργιο, εκ μέρους του Γραφείου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την κα Τσικρικά, τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α κο Γιάννη Μπαλάφα, τον Δήμαρχο Καλλιθέας κο Δημήτρη Κάρναβο, την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας κα Άννα Γιαννάκου-Πάσχου, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Καλλιθέας κο Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων κο Νίκο Αβραμίδη, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Α κο Στρατή Χατζηχαραλάμπους, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Τ. κο Παναγιώτη Μαρκοστάμο, τον εκπρόσωπο των A.F.B.G, ευεργετών του Φορέα, από την ίδρυσή του κο Ηλία Ευαγγέλου, την εκπρόσωπο του GeorgeVergottisMemmorialFundStiftung, πολύτιμων υποστηρικτών του Φορέα μέσα στις δεκαετίες κα Νομικού Καλυψώ, την εκπρόσωπο της Α.Μ.Κ.Ε Ζωοδόχος Πηγή, που στηρίζει το έργο του Φορέα κα Πεσματζόγλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνεργάτη του Φορέα στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος ΜΑΝΤΟ Blind κο Απόστολο Μηλιώνη. Επίσης ο Πρόεδρος του Π.Σ.Τ. κος Ηλίας Μαργιόλας, που δεν μπόρεσε να συνδεθεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές μέσω επιστολής του προς τον Φορέα, ενώ ευχές και συμπαράσταση στο έργο του Φορέα διαβιβάστηκαν και από το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως.

Ακολούθησαν ύμνοι της πρώτης του έτους και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, συνοδεία κιθάρας και ακορντεόν από τον Πρόεδρο, μετά του υιού του κου Ζαχαρία Μπασιά, καθώς και ένα τραγούδι, δημιουργίας του Προέδρου, αφιερωμένο στον Φορέα.

Στην συνέχεια η κα Γωγώ Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων & Μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Φορέα μας, απήγγειλε το ποίημα «Να τα πούμε;» του κου Ζάκκα Φώτιου, Αντιπροέδρου και Υπεύθυνου Βιβλιοθηκών και απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές στους συμμετέχοντες, καλωσορίζοντάς τους. Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπροέδρου κου Ζάκκα, ο οποίος διαβεβαίωσε για την συνέχιση των προσπαθειών για τον εμπλουτισμό των προσβάσιμων Βιβλιοθηκών του φορέα μας.

Στην συνέχεια, καλωσόρισε με την σειρά της και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους και η Κατσαρού Δήμητρα Γενική Γραμματέας του Φορέα.

Ο κορμός της εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο από επιτυχημένες παραστάσεις της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών και της Ομάδας Latin του Φορέα.

Ακολούθησε επίλογος του Προέδρου, κου Μπασιά Εμμανουήλ, με ευχαριστίες για την τιμή της παρουσίας όλων και υπογράμμιση της αναγκαιότητας σταθερής στήριξης του υψηλού και αδιάκοπου έργου του Φορέα από την Πολιτεία, ειδικά εν μέσω χαλεπών καιρών και αντίξοων συνθηκών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, παρέστησαν επίσης η κα Τασία Στρατηγάκου, Ταμίας και τα μέλη, κος Βιολάρης Κώστας, κος Κορομηλάς Χρήστος, κα Κουτάκου Σταυρούλα, κος Λέκκας Χρήστος, κος Παληαλέξης Δημήτρης, και η κα Τζεβελέκου Μαρία, ενώ εκ μέρους της Διεύθυνσης, ο κος Καρκούλιας Γεώργιος Γενικός Διευθυντής και η κα Μήλα Γεωργία Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας & Ανάπτυξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Τυφλών ευχαριστεί επίσης θερμά για την παρουσία τους:

Τον κο Θανάση Παπαϊωάννου, Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Φορέα, τον κο Σακογιάννη Γεώργιο μαέστρο της χορωδίας Καλλιθέας «Η Αρμονία», εκ μέρους του Γραφείου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη τον Διευθυντή κο Τσουλό, την εκπρόσωπο του Ομίλου Vianex, υποστηρικτή του Φορέα κα Τριανταφύλλου, τον κο Μπουκουβάλα Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας, με την παράταξη του κου Ασκούνη καθώς και όλους τους φίλους, ωφελούμενους, μέλη και υποστηρικτές του που παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω ΖΟΟΜ ή μέσω livestreamingFacebook.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, σας εύχονται ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος με υγεία και ασφάλεια.