ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την Τρίτη 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κος Σταμάτης Γεώργιος, μαζί με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κα Σδούκου Αλεξάνδρα.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, σημειώθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κα Μήλα Γεωργία, η οποία και τους υποδέχθηκε και ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου Αφής από την κα Γκίκα, στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου Προγράμματος ευαισθητοποίησης για την Ημέρα.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στην μοναδικότητα του Μουσείου Αφής και στον καταλυτικό του ρόλο στην ενημέρωση και «εκπαίδευση» της κοινότητας και μαθητιώσας νεολαίας σχετικά με την αναπηρία της τυφλότητας και τις ανάγκες διασφάλισης ισότιμης και απόλυτης πρόσβασης των ατόμων με προβλήματα όρασης στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κος Σταμάτης και η κα Σδούρου συνεχάρησαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος για την πλούσια και πολλαπλά ωφέλιμη δράση του και δεσμεύτηκαν για την με κάθε τρόπο στήριξη του έργου του.