ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, επισκέφθηκαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Αμυράς Γιώργος και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, κα Συρεγγέλα Μαρία.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, τους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Δ.Σ., κα Τζεβελέκου Μαρία και η Αντιπρόεδρος, κα Ρουκουτάκη Γωγώ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο έργο του φορέα, την μοναδικότητα των υπηρεσιών και τμημάτων του, καθώς και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε τυφλούς εργάτες μέσω των Παραγωγικών Εργαστηρίων, όπου και περιηγήθηκαν. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις αντικειμενικές δυσκολίες και την ανάγκη στήριξης του Φορέα και των προϊόντων του από πλευράς της Πολιτείας για την εξακολούθηση της αδιαμφισβήτητης και πολλαπλής προσφοράς του. Ακολούθησε ξενάγησή τους στο επίσης μοναδικό Μουσείο Αφής, κατά την οποία τους επικοινωνήθηκε και με βιωματικό τρόπο η σπουδαία πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του.

Οι δύο Υφυπουργοί χαιρέτισαν την συντονισμένη και πολύπλευρη προσπάθεια διοίκησης και εργαζόμενων για ένα σύνολο υπηρεσιών και τμημάτων που διασφαλίζουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα με ίσες ευκαιρίες και δεσμεύτηκαν για ανάλογες πολιτικές στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση.