ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, επισκέφθηκαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κος Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με την αρμόδια υφυπουργό, κα Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κο Γιώργο Σταμάτη.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, τους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κος Εμμανουήλ Μπασιάς, η Αντιπρόεδρος, κα Γωγώ Ρουκουτάκη, το Μέλος, κος Χρήστος Λέκκας, ο Γενικός Διευθυντής, κος Γιώργος Καρκούλιας και η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας, κα Γεωργία Μήλα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο έργο του φορέα, τις δυσκολίες και τις ανάγκες και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Φορέα μας και στα Παραγωγικά Εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την μοναδικότητα των υπηρεσιών και τμημάτων και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε τυφλούς εργάτες, καθώς και των αντικειμενικών δυσκολιών και την ανάγκη στήριξης του Φορέα και των προϊόντων του από πλευράς της Πολιτείας για την εξακολούθηση της αδιαμφισβήτητης και πολλαπλής προσφοράς του. Ακολούθησε ξενάγησή τους στο επίσης μοναδικό Μουσείο Αφής, κατά την οποία τους επικοινωνήθηκε και με βιωματικό τρόπο η σπουδαία πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε την σπουδαιότητα της πολλαπλής προσφοράς του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και δεσμεύτηκε προσωπικά αφενός για την ρύθμιση του ζητήματος έγκαιρης και ει δυνατόν μεγαλύτερης χρηματοδότησης προς τον Φορέα και αφετέρου για την μεθόδευση μεγαλύτερης απορρόφησης προϊόντων των Εργαστηρίων από Υπηρεσίες του Υπουργείου και εποπτευόμενους φορείς.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαιρέτισε την συντονισμένη και πολύπλευρη προσπάθεια διοίκησης και εργαζόμενων για ένα σύνολο υπηρεσιών και τμημάτων που διασφαλίζουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα με ίσες ευκαιρίες και δεσμεύτηκε για ανάλογες πολιτικές στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας εστίασε μεταξύ άλλων στο πεδίο των προσφερόμενων ευκαιριών επιμόρφωσης και επαγγελματικής απασχόλησης, με την δέσμευσή του για ανάλογη στήριξη, υπογραμμίζοντας και την αναγκαιότητα βελτίωσης του πλαισίου εκπαίδευσης των εκπαιδευτών κινητικότητας και προσανατολισμού.

Η Διοίκηση του Φορέα ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους κ.κ. Χατζηδάκη, Μιχαηλίδου και Σταμάτη για την τιμή της επίσκεψης και αναγνώρισης του έργου του και ευελπιστεί ιδιαιτέρως στην τήρηση των ανωτέρω δεσμεύσεων, για την διασφάλιση της βιωσιμότητας και προαγωγή του έργου του, προς όφελος την κοινότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και της κοινωνίας εν γένει.