ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, διοργάνωσαν με επιτυχία την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αναπηρία και Ειδική Αγωγή: Στερεότυπα και Προοπτικές», με στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση σε θέματα καθημερινότητας κι εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, στην οποία παραβρέθηκε ως ομιλήτρια, εκπροσωπώντας το Φάρο Τυφλών Ελλάδος, η Αντιπρόεδρος Δ.Σ του Φορέα, κα Ρουκουτάκη Γωγώ.

Τις θεματικές ενότητες της ημερίδας, τις δράσεις και το πρόγραμμα του Δήμου παρουσίασε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα ‘Ελενα Βάκα. Επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), καθώς κι η ανάγκη ανάπτυξης της ποιότητας ζωής ΑμεΑ με τη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ). Έγινε αναφορά για τη δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης ΑμεΑ, για την κάρτα ΑμεΑ μέσω της πλατφόρμας SafeAmeA, για την παροχή δωρεάν εισόδου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κι αθλητικές εγκαταστάσεις, για παροχή Λευκού Ταξί προς υγειονομικές υπηρεσίες και γενικότερα για βελτιώσεις προσβασιμότητας για κατοίκους κι επισκέπτες ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Μέσω του γραφείου ΑμεΑ, θα παρέχεται πρόσβαση στη βιβλιοθήκη ομιλούντων του Φάρου Τυφλών, καθώς θα διανέμεται και έντυπο υλικό σε γραφή Braille για τις υπηρεσίες του Δήμου, από το ειδικό εκτυπωτικό τμήμα του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και με ομιλίες σημαίνουσες προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτικού, επιστημονικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου και του κλήρου, ενώ απονεμήθηκαν βραβεία σε αθλητές των Special Olympics.