Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Φ.Τ.Ε.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Φ.Τ.Ε.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, η Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεών του μια μοναδική Θεατρική παράσταση, με τίτλο: «Μαθήματα Γάμου», του Λέσλη Στίβενς.

Ο Φορέας, μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών λόγω της πανδημίας, διοργάνωσε -τηρώντας φυσικά τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας-, μια εκδήλωσης υψηλής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής αξίας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το έργο, σε ελεύθερη απόδοση του σπουδαίου ηθοποιού-καλλιτέχνη, κου Στέφανου Ληναίου, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε την άδεια χρήσης των κειμένων του, που απέδωσαν άψογα μέσω των ρόλων τους οι ακόλουθοι ηθοποιοί:

Αγαπητού Μάρω, Ασλάνογλου Εύη, Γκελεβέζης Θεόδωρος, Καλκούνης Παναγιώτης, Μουρούκος Βαγγέλης, Παπαϊωάννου Θανάσης (Μέλος Δ.Σ.), Ρουκουτάκη Γωγώ (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) και Τεντόμα Αργυρώ. Καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά υπεύθυνος ήταν ο κος Γιάννης Νικολόπουλος.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κος Χατζηδάκης Κωστής, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κος Μπαλάφας Γιάννης, Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κος Κάρναβος Δημήτρης, Δήμαρχος Καλλιθέας, η κα Γιαννάκου-Πάσχου Άννα, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Καλλιθέας, ο κος Καλαμπαλίκης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Υγείας Καλλιθέας, ο κος Ευαγγέλου Ηλίας, Μέλος του Δ.Σ. των American Friends of the Blind in Greece, η κα Νάκου Γεωργία, εκπρόσωπος της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ο κος Λύρας Γιάννης, Πλαστικός Χειρουργός κ.α.

Εκ μέρους της Διοίκησης, παρευρέθησαν επίσης: η κα Τζεβελέκου Μαρία, Πρόεδρος, ο κος Ζάκκας Φώτης, Αντιπρόεδρος, η κα Κατσαρού Δήμητρα, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, καθώς και τα μέλη, κος Βλασσόπουλος Γιώργος, κος Κορομηλάς Χρήστος και κος Παπαχρήστου Δημήτρης. Εκ μέρους της Εξελεγκτικής Επιτροπής παρέστησαν η Πρόεδρος, κα Δούμα Γεωργία και ο Γενικός Γραμματέας, κος Παπαπέτρος Ελευθέριος, ενώ εκ μέρους της Διεύθυνσης, η κα Μήλα Γεωργία, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό μας για άλλη μια φορά στην αξιόλογη αυτή εκδήλωση, φίλους, συνεργάτες, υποστηρικτές, εργαζόμενους και εθελοντές.

Η επιτυχία της παράστασης σηματοδοτήθηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων και για άλλη μια φορά απεδείχθη περίτρανα ότι ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος παράγει και προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Το βίντεο της παράστασης στο youtube

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα προώθησης της καθολικής προσβασιμότητας τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στον πολιτισμό», που υλοποίησε ο Φορέας την περίοδο Μάιο-Δεκέμβριο 2021, με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.