ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΟΥΤΟ ΣΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΟΥΤΟ ΣΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ»

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Απ’ το λαούτο στο ψαλτήρι», του αγαπημένου σε όλους μας, Ηλία Μαργιόλα.

Σε μια ατμόσφαιρα που την χαρακτήριζε η αγάπη και η δημιουργικότητα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων της συλλογής. Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Φορέα, κα Εύη Ασλάνογλου και κα Βιβή Χριστοδούλου, ο αναγνώστης, κος Ηρακλής Στρούγγης και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, κος Μάνος Τσιλιμίδης, προσέδωσαν ζωή με τις εμπνευσμένες απαγγελίες του στα εκφραστικά αυτά ποιήματα. Aντιστοίχως, η συγγραφέας, κα Ειρήνη Δερμιτζάκη προλόγισε την ποιητική συλλογή και η Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, κα Βιβή Τσαβαλιά, μίλησε για τη ζωή και το έργο του ποιητή, που τον διακρίνουν η ευαισθησία και η αγωνιστικότητα.

Η μελωδική μουσική και τα ατμοσφαιρικά τραγούδια από τους ταλαντούχους μουσικούς Μαρία Γεωργακαράκου και Κώστα Τσιμπίδα, συνέβαλαν ακόμα περισσότερο στην επιτυχία αυτής της μοναδικής εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας παρέστησαν, ο κος Ζάκκας Φώτης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, ο κος Μπασιάς Εμμανουήλ, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. και τα μέλη Δ.Σ., κος Βλασόπουλος Γιώργος και Κορομηλάς Χρήστος. Εκ μέρους της Διεύθυνσης παρευρέθηκε η κα Μήλα Γεωργία, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.

Tη βραδιά και τον δημιουργό χαιρέτισαν με επιστολή τους η Πρόεδρος, κα Μαρία Τζεβελέκου και Αντιπρόεδρος, κα Γωγώ Λούζη-Ρουκουτάκη, οι οποίες λόγω έκτακτων συνθηκών δεν κατάφεραν να παραστούν.

Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο κος Σηφάκης Δημήτριος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο κος Μαρκοστάμος Παναγιώτης, Οργανωτικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερεάς Ελλάδας, ο κος Χατζηχαραλάμπους Ευστράτιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών. Τιμητική επίσης ήταν η παρουσία του Αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, κου Κάρλος Σπύρου.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλοτάξιδη η αξιόλογη αυτή ποιητική συλλογή.