Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος με χαρά και υπερηφάνεια φιλοξένησε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γιώτας Γιουγλή “Ζωής Αγέρι”, σε μια συγκινητική και γεμάτη συναίσθημα βραδιά.

Η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλάχου, ο αναγνώστης Βασίλης Ελαιοτριβάρης, ο ηθοποιός και χορογράφος Κωνσταντίνος Μενούνος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Γωγώ Λούζη-Ρουκουτάκη, απήγγειλαν ποιήματα γεμάτα εικόνες και συναισθήματα.

Οι μελωδικές νότες του πιάνου από την Μαρία Γεωργακαράκου, μουσικό και καθηγήτρια ορθοφωνίας και τραγουδιού, συνόδευσαν με μοναδικό τρόπο κάθε ξεχωριστό ποίημα αυτής της συλλογής.

Θέματα όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η αισιοδοξία, άγγιξαν κάθε παρευρισκόμενο δημιουργώντας διαφορετικά μα πάντα έντονα συναισθήματα.

Η ατμοσφαιρική απαγγελία και η ειλικρίνεια των στίχων κέρδισαν το κοινό, που ανταποκρίθηκε με θερμά χειροκροτήματα και πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.

Τιμητικά και θερμά υπήρξαν τα λόγια που ακούστηκαν για τη δημιουργό από την Πρόεδρο του Δ.Σ., Μαρία Τζεβελέκου, τους Αντιπροέδρους του Δ.Σ., Γωγώ Λούζη-Ρουκουτάκη και Φώτη Ζάκκα, τον συγγραφέα και ποιητή Ηλία Μαργιόλα, τον σύζυγο της Γιώτας Γουγλή, Γιώργο Καλουδάκη, τον Διευθυντή των εκδόσεων Ιωλκός και συγγραφέα Κώστα Κορίδη, την Γραμματέα του τομέα κοινωνικής ένταξης και συνοχής του ΠΑΣΟΚ, Έφη Μπέκου και την ποιήτρια-δημιουργό, Σοφία Δευτερίγου.

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γιώτας Γιουγλή ήταν μια βραδιά γεμάτη ποίηση, συγκίνηση και πίστη στον άνθρωπο, που άγγιξε τις ψυχές όλων και υπενθύμισε τη δύναμη της ποίησης να εμπνέει, να συγκινεί και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά