ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Φ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2023-2024

Την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.00, τελέστηκε Αγιασμός στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, ενόψει της έναρξης των Προγραμμάτων-Τμημάτων της νέας περιόδου από τον Πατέρα Σησώη, συνοδεία του αντρικού τμήματος της μεικτής Χορωδίας του Φορέα.

Παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι του Φορέα, καθώς και πολλοί φίλοι, ωφελούμενοι και συνεργάτες. Εκ μέρους της Διοίκησης παρέστησαν η Πρόεδρος, κα Μαρία Τζεβελέκου, οι Αντιπρόεδροι, κα Ρουκουτάκη-Λούζη Γωγώ και κος Ζάκας Φώτης, ο Γενικός Γραμματέας, κος Μπασιάς Εμμανουήλ και τα Μέλη, κος Κορομηλάς Χρήστος και κος Παπαϊωάννου Θανάσης και εκ μέρους της Δ/νσης η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κα Μήλα Γεωργία. Αντιστοίχως, εκ μέρους της Εξελεγκτικής Επιτροπής ο Γενικός Γραμματέας, κος Παπαπέτρος Λευτέρης και το Μέλος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Μπροστά», κα Δούμα Γεωργία.

Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, κος Σταμάτης Γιώργος, ο Πρώην Υπουργός Σύριζα, κος Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο κος Μπατιστάτος Ανδρέας, Συντονιστής Γραμματείας ΑμεΑ Ν.Δ., η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Καλλιθέας, κα Γιανακού-Πάσχου Άννα, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, κου Κάρναβου και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με την παράταξη «η Καλλιθέα αλλάζει», ο κος Αβραμίδης Νίκος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά», ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Αττική Μπροστά», κος Παπαγεωργίου Νίκος, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Αττική Μπροστά», η κα Μπιθικώτση Άννα, η Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια με την παράταξη «η Καλλιθέα αλλάζει», κα Δαμουλιάνου Κορίνα, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «η Καλλιθέα αλλάζει», κα Αδαμοπούλου Νατάσα, η υποψήφια 2ης κοινότητας Καλλιθέας με την παράταξη «Ενωμένοι Μπροστά», κα Μπούμπουκα Ελένη, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «η Καλλιθέα αλλάζει», κα Μαυρίδου Ευαγγελία, η Κοινωνική Λειτουργός, κα Πανηγυράκη Μαρία, ως εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ο Δρ. Θεολογίας-καθηγητής βυζαντινής μουσικής και μαέστρος των χορωδιών «οι μελωδοί Γλυφάδας» και «Παγκρήτιος ένωση», κος Δογάνης Σωτήρης και ο Συνθέτης και Σκηνοθέτης, κος Νικολόπουλος Κώστας.

Επίσης χαιρέτισε την εκδήλωση μέσω γραπτής επιστολής του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Αυγενάκης Λευτέρης, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Κατά την εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην μοναδική εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική αξία των τμημάτων και υπηρεσιών του Φορέα, τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται, με τις ευχές όλων και την ευλογία της Εκκλησίας για καλή αρχή και καλή πρόοδο για τους συμμετέχοντες.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, διαρκώς μεριμνά για τη διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών και το άνοιγμα νέων δρόμων για τα άτομα με προβλήματα όρασης, μέσα από τα ποικίλα καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματά του.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή αρχή σε όλους!